ministarstvo pozvalo učenike da sutra dođu na nastavu

Ministarstvo obrazovanja, znanosti i športa danas je pozvalo roditelje da sutra, kada su tri većinska sindikata obrazovanja i znanosti najavili štrajk u školama i na fakultetima, pošalju djecu u škole. L

"Pozivamo učenike da dođu na nastavu, a učitelje, nastavnike i profesore da redovito rade", izjavila je Danijela Grizelj, glasnogovornica Ministarstva obrazovanja, znanosti i športa.

Ministarstvo od ravnatelja očekuje da organiziraju nastavu i uvjete za rad učenika, nastavnika i profesora koji sutra žele raditi.

U Ministarstvu smatraju da sindikati na štrajk mogu pozvati samo svoje članstvo, dok je "moralno upitno i protuzakonito" ostale prosvjetare pozivati da ne rade, kad je pravo na rad zajamčeno zakonom i Ustavom.

"Nedopustivo je manipulirati djecom i roditeljima", izjavila je Grizelj.

Iako po zakonu nije obveza poslodavca da plati dan u štrajku, iz Ministarstva poručuje kako će "predložiti Vladi da se taj dan ipak plati jer neće dopustiti da nastavnici i profesori zbog štrajka izgube na životnom standardu".

Glasnogovornica je podsjetila kako Ministarstvo radi na reformi obrazovanja od prvoga dana mandata ministra Dragana Primorca. Pritom je izdvojila izradbu Kataloga znanja, usavršavanje nastavnika, pravilnika o ocjenjivanju nastavnika i dr.

(Hina) xmbur ymc

Pročitajte više