ministarstvo znanosti: splitsko veleučilište nije osnovalo studij u vukovaru

Ministarstvo znanosti i tehnologije u očitovanju o vukovarskome studiju Veleučilišta u Splitu ističe da do danas nije zaprimilo zahtjev za osnivanjem dislociranoga studija splitskoga Veleučilišta u Vukovaru te se, smatraju u Ministarstvu, može zaključiti da takav studij nije osnovan.L

Današnjim priopćenjem Ministarstvo znanosti i tehnologije oglasilo se zbog, kako se navodi, boljega informiranja javnosti u vezi učestalih upita koje Ministarstvu upućuju građani, a posebice studenti vukovarskoga studija Veleučilišta u Splitu.

Ministarstvo podsjeća kako bi Veleučilište u Splitu trebalo osnovati veleučilišnu školu, odnosno dislocirani studij ili podružnicu da bi moglo legalno upisivati studente u Vukovaru i ostalim gradovima te da bi diplome budućih studenta imale pravo javnosti.

Za to je pak, ističe se, potrebna dopusnica ministra znanosti i tehnologije uz prethodno mišljenje Nacionalnoga vijeća za visoku naobrazbu.

Podsjeća se da splitsko Veleučilište može osnovati podružnicu jednoga ili više studija kako bi se uštedjeli troškovi putovanja upisanih studenata za što i ne trebaju imati dopusnicu nadležnoga ministarstva, ali samo uz uvjet da u toj podružnici predaju profesori iz Splita.

Ministarstvo znanosti i tehnologije navodi da rad Veleučilišta u Splitu nije protuzakonit već je tomu veleučilištu - zaključkom Vlade od 7. veljače 2002. - zabranjen daljnji upis studenata.

Pročitajte više