Ministri Crkvenac i Župan-Rusković najavili turističko oživljavanje Prevlake

MINISTRI financija i turizma Mato Crkvenac i Pave Župan-Rusković sa suradnicima posjetili su danas poluotok Prevlaku, na koji će ove turističke sezone biti organizirani izletnički posjeti.

To je prvi dio projekta turističkoga oživljavanja toga hrvatskog poluotoka, koji su na konferenciji za novinare u Konavlima predstavili ministri Crkvenac i Pave Župan-Rusković.

Najavili su da uskoro počinju radovi na objektima na Prevlaci, koji će biti preuređeni u apartmansko naselje s oko 300 apartmana s četirima zvjezdicama. Taj turistički i kongresni kompleks nosit će naziv "Park Prevlaka".

Crkvenac i Župan-Rusković najavili su i osnivanje istoimena kapitalnog društva koje će raspolagati nekretninama toga naselja. Društvo "Park Prevlaka" bit će u pedesetpostotnu vlasništvu države, a ostatak će dijeliti konavoska općina i Dubrovačko-neretvanska županija.

Taj će projekt u prvoj od četiriju faza stajati oko 50 milijuna kuna, a osigurat će ih državni fondovi za razvoj i zapošljavanje te regionalni razvoj, kao i poslovne banke, rekao je ministar Crkvenac.

Istaknuto je kako je projekt turističkog razvoja Prevlake isključivo Vladin projekt te da nema veze s Crnom Gorom, čime su odbačena nagađanja da je riječ o zajedničkom poslu dviju država.

Ministrica Župan-Rusković je istaknula da su o radovima obaviješteni i vlasnici zemlje na Prevlaci i da će se obavljati na već plaćenoj zemlji. Najavila je da će u početku biti zaposleno dvadesetak ljudi, a poslije, kad naselje bude uređeno, i mnogo više.

Pročitajte više