MINISTRICA ANTUNOVIĆ U BRUXELLESU NA ZASJEDANJU EAPC-a

Potpredsjednica Vlade i ministrica obrane Željka Antunović u četvrtak je stigla u dvodnevni radni posjet u sjedište NATOa u Bruxellesu, gdje će, na čelu hrvatskog izaslanstva, sudjelovati na proljetnom zasjedanju Euroatlantskog partnerskog vijeća (EAPC), priopćeno je iz ministarstva obrane.

EAPC je tijelo u sklopu NATO-a koje okuplja 19 stalnih članica NATO-a i 27 partnerskih država, među njima i Hrvatsku.

Ministrica, koja će na zasjedanju održati izlaganje "Uloga partnerstva u borbi s novim sigurnosnim izazovima", u četvrtak je razgovorala s dužnosnicom američkog ministarstva obrane Mirom Ricardel i zaključeno je da je bilateralna suradnja hrvatskih i američkih oružanih snaga korisna i uspješna, piše u priopćenju.

Antunović je u razgovoru s poljskim ministrom obrane Jerzyjem Szmajdzinskim razmatrala pitanja bilateralne suradnje a bilo je riječi i o konkretizaciji već dogovorenih sporazuma i mogućim zajedničkim aktivnostima Poljske i Hrvatske.

U četvrtak navečer, kako se očekuje, ministrica treba održati bilateralni susret s ministrom obrane Velike Britanije, Geoffreyem Hoonom, a u petak s njemačkim i kanadskim kolegom te nazočiti trilateralnim razgovorima s Albanijom i Makedonijom.

Pročitajte više