MINISTRICA KOSOR S RADNOM SKUPINOM ZA RJEŠAVANJE PRISTUPA INVALIDA OBJEKTIMA, TE UDRUGOM "TIGAR 90.91."

Potpredsjednica Vlade RH i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Jadranka Kosor, sastala se danas s Radnom skupinom za Projekt rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom. L

Članovi skupine su, uz ostale, predstavnici HVIDRE, Udruge stopostotnih invalida iz Domovnskog rata i saborska zastupnica Vesna Škulić.

Na sastanku je zaključeno da bi se - za što kvalitetniju izradbu Projekta rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom - u Radnu skupinu trebale uključiti osobe s raznim vrstama tjelesnog oštećenja, te stručna osoba iz Ministarstva graditeljstva, priopćeno je iz Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Donošenju što boljih rješenja trebalo bi pridonijeti i provođenje ankete među osobama s posebnim potrebama. Anketa bi ukazala na prioritetna područja na kojima se trebaju napraviti prilagodbe prilaza i prostora osobama s invaliditetom.

Potpredsjednica Vlade RH i ministrica Jadranka Kosor sastala se danas i s predstavnicima Udruge Tigar 90./91. Rakitje.

Članovi Udruge su izrazili zadovoljstvo radom Ministarstva u posljednjih nekoliko mjeseci, te želju za uključivanjem u izradbu Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Na sastanku je zaključeno da će se njihovi, kao i prijedlozi drugih udruga o spomenutom Zakonu, razmatrati nakon što Radna skupina izradi nacrt Zakona.

Ministrica Kosor iznijela je i ideju o formiranju savjetodavnog tijela Ministarstva, koje bi činili članovi braniteljskih udruga, navodi se u priopćenju Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

(Hina) xsp/pp ysp

Pročitajte više