Ministrica Murganić odlučila na jedan dan postati dijete. Ozbiljni smo

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

DANAS se obilježava Svjetski dan djece, a tim povodom će ministrica demografije Nada Murganić na jedan dan zamijeniti ulogu s djetetom koje živi u udomiteljskoj obitelji.

Svjetski dan djece obilježava se 20. studenog, na obljetnicu donošenja Deklaracije o pravima djeteta.

UNICEF i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku tim povodom organiziraju "zamjenu uloga" pa će tako ministrica Nada Murganić provesti jedan dan kao dijete u udomiteljskoj obitelji i kao korisnica podrške Centra za pružanje usluga u zajednici "Izvor" u Selcu.

"Nakon uvodnog upoznavanja sa svojom novom udomiteljskom obitelji u Bakru, ministrica će se u prostorijama Centra za pružanje usluga u zajednici "Izvor" u Selcu pridružiti drugoj djeci u pripremama za predstavu "Ježeva kućica". Potom će se pridružiti keramičarskoj radionici", opisali su iz Ministarstva kako bi trebao izgledati dan ministrice u ulozi djeteta.

Pitali smo Ministarstvo koja bi trebala biti svrha ovog poteza.

"Povodom Međunarodnog dana prava djeteta, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku pridružilo se globalnoj UNICEF-ovoj akciji čiji je cilj ove godine da donositelji odluka stanu u cipele djeteta, i to među ostalim kako bi se prenijela poruka o važnosti obrazovanja djece u sigurnom i podržavajućem okruženju", objasnili su.

Pročitajte više