Ministrica pravosuđa sutra o osumnjičenoj supetarskoj sutkinji

MINISTRICA pravosuđa Vesna Škare Ožbolt sutra bi trebala odlučiti o mjerama koje će poduzeti u slučaju predsjednice supetarskog Općinskog suda Ivane Domić, osumnjičene za zlouporabu položaja i ovlasti, doznaje se u Ministarstvu pravosuđa.

"Ministarstvo je danas zaprimilo rezultate unutarnje istrage na temelju koje će ministrica najvjerojatnije već sutra donijeti odluku o daljnjim koracima", kazala je Hini glasnogovornica Ministarstva pravosuđa Vesna Dovranić. Dodala je da je riječ o "teškim optužbama" na račun predsjednice supetarskog suda te da ministrici na raspolaganju stoji mogućnost podnošenja zahtjeva za pokretanjem stegovnog postupka protiv nje pred Državnim sudbenim vijećem (DSV).

Županijski sud u Splitu danas je potvrdio da je prošli tjedan dovršeno ispitivanje optužaba protiv sutkinje Domić koju je splitska policija kazneno prijavila potkraj rujna, zbog sumnje da je nezakonitim presudama u sudskim postupcima vezanim za ispravak uknjižbe vlasništva na otoku Braču oštetila velik broj osoba.

Sud je optužbe protiv sutkinje istražio po nalogu Ministarstva pravosuđa, a osim Ministarstva, s rezultatima unutarnje istrage upoznati su predsjednik Vrhovnog suda Ivica Crnić i osumnjičena sutkinja.

Crnić je Hini potvrdio da je u petak primio izvješće o unutarnjoj kontroli, no da slučaj ne želi komentirati dok se o svemu ne očituje sutkinja Domić. Rekao je da nakon toga očekuje od predsjednika splitskog Županijskog suda Igora Benzona da donese odluku hoće li ili ne sutkinju stegovno prijaviti DSV-u.

Afera, u koju je navodno umiješana sutkinja Domić, počela je još prije gotovo pet godina. Utvrđeno je, naime, kako je od 1999. do 2004. gotovo svaki sudski predmet, odnosno njih oko 90 posto, na supetarskom sudu završavao presudom u korist tužitelja, koji bi tako na nezakonit način došli do vrijedna zemljišta na Braču.


Pročitajte više