Mladi genijalac iz Karlovca ima novi proizvod - mobitel koji sastavljate sami

Foto: Albert Gajšak

NAKON završetka srednjoškolskog obrazovanja, brojni maturanti diljem Hrvatske hrle na fakultete kako bi upisali željeni studij ili jednostavno ''dobili papir''. Čak i oni koji odluče da to nije za njih, često popuštaju pod pritiskom okoline ili roditelja koji na takvu odluku ne gledaju blagonaklono.

Jedan od onih koji su se odlučili na drugačiji put bio je tada karlovački gimnazijalac Albert Gajšak.

On je nakon uspješno završenog prirodoslovno-matematičkog smjera, odlučio odgoditi upis na zagrebački FER i posvetiti se onome što ga je uistinu privlačilo – otvaranju vlastitog biznisa.  

U IT krugovima već je dobro poznat, a Hrvatsku je predstavljao na nekoliko velikih svjetskih natjecanja, od kojih je najveći tehnološki sajam CES u Las Vegasu. Proslavio se svojom retro igraćom konzolom MAKERbuinom, koju korisnik pomoću uputa s interneta sastavlja sam i tako stječe tehnička znanja i vještine. A sada je predstavio novi proizvod.

Mobitel koji sastavljate sami

Albert je danas, na svoj dvadeseti rođendan, na Kickstarteru objavio kampanju za MAKERphone - mobitel koji možete sami sastaviti i isprogramirati softver za njega.

Dakle, osim što mobitel sastavljate sami prema uputama, možete i isprogramirati igrice i aplikacije na njemu.

Trenutno je moguće kupiti tri paketa - prvi sadrži samo dijelove za mobitel i košta 89 dolara. Drugi uz dijelove za mobitel, sadrži i sav alat potreban za sastavljanje te košta 199 dolara, a u trećem dobijete već složeni mobitel za 99 dolara. Isporuka paketa trebala bi krenuti u ožujku 2019. godine.

Sve detalje o novom projektu možete doznati OVDJE.

Pročitajte više