Mladić Novu Godinu proslavio u Novom Beogradu

NOVU 2006. godinu Ratko Mladić "proslavio" je, kako izvještavaju srpski mediji, u stanu u Ulici Jurija Gagarina u Novom Beogradu.

Nakon toga mu se, kako izvještavaju srpske Večernje novosti, gubi svaki trag. Prema neslužbenim informacijama, stan u kojemu je zadnji dan 2005. godine proveo Mladić, preko oglasa je unajmio optuženi Stanko Ristić.

Osim Ristića, srpski mediji navode i neka druga imena koja su pridonijela skrivanju jednog od najtraženijih haških optuženika za ratne zločine.

Tako su, između ostalih, na površinu isplivala i imena poput Mladićeva rođaka Jova Đoga, zatim optuženika Ratka Vučetića, Marka Logonje (njegova sina točnije) te Saše Badnjara, koji je tijekom rata u BiH bio Mladićev vozač. Među Mladićevim pomagačima navodi se i ime obitelji Vasković.

Kako prenosi srpski B92, tijekom Mladićeva boravka u jednom iznajmljenom stanu kod tržnog centra Piramida u Novom Beogradu, majka optuženog Borislava Ivanovića u taj je stan jednom prilikom došla kako bi ga pospremila te kako bi skuhala ručak za jednu osobu, a za koju tvrdi da nije znala tko je. Ivanović je, osim zaduženja da prebacuje Mladića iz stana u stan, bio odgovoran i za to da Mladić uvijek ima hrane, kartice za mobilne telefone te dopune. Stanarinu je jedno vrijeme navodno plaćao gorespomenuti Ristić.

Kako izvještava srpska Politika, stanovi u kojima se Mladić krio bili su iznajmljivani, uglavnom putem oglasa. Mjesečna stanarina kretala se od 250 do 400 eura, pri čemu su Mladićevi pomagači osim stanarine plaćali i komunalne i druge troškove.

Najnovija najava srpskog predsjednika Borisa Tadića je da će Mladić biti uhićen do rujna, pri čemu se srpsko stanovništvo u svojima komentarima na najnoviji rok cinično pita: "Da, ali koje godine?".

B.S.

Pročitajte više