Mladići uhićeni zbog pokušaja prebacivanja osoba preko granice

POLICIJA je uhitila dvojicu mladića starih 21 i 22 godine, koje sumnjiči da su u Sloveniju ilegalno pokušali prebaciti osam Albanaca, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji.

U policiji tvrde da su mladići prije tri dana u šumi na području Žumberka dočekali osam Albanaca koje su svojim automobilima namjeravali prevesti u Sloveniju. Stranci su do mjesta susreta s mladićima došli u kombiju koji je vozio nepoznati muškarac, kažu u policiji.

U ilegalnom prelasku granice strance i njihove vodiče spriječili su policajci postaje u Jastrebarskom, koji su ih uhitili i odveli na kriminalističku obradu.

Kako vozač i kombi kojim su Albanci došli do Žumberka nisu pronađeni policija nastavlja kriminalističku obradu, u kojoj, kako kažu, namjeravaju otkriti i ostale osobe povezane s ilegalnim prebacivanjem ljudi preko granice.

Protiv dvojice osumnjičenih najavljeno je podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Jastrebarskom. Strancima koji su uhvaćeni u pokušaju ilegalnog prelaska granice prekršajni sud je odredio da moraju napustiti Hrvatske.

Pročitajte više