Mladoženja iz Indije umro dva dana nakon svadbe, nakon vjenčanja zaraženo 80 ljudi

Foto (nije fotografija događaja u članku): Epa

MLADOŽENJA u Indiji umro je dva dana nakon vjenčanja zbog zaraze covidom-19, a 80 gostiju ili njihovih kontakata zarazilo se koronavirusom.

Nakon vjenčanja koje se održalo 15. lipnja u Paliganju u saveznoj državi Bihar testirano je oko 400 gostiju, rekao je Kishore Chaudhary, glavni liječnik tog područja.

Oni koji su bili pozitivni, odvedeni su u lokalni centar za liječenje. Mladoženja je bio bolestan i prije vjenčanja, a nakon svadbe stanje mu se pogoršalo. Kako bi stigao na mjesto obreda, putovao je više od 1000 kilometara, piše CNN.

Umro na putu do bolnice

Kada je mladoženja stigao u grad u kojem se održava vjenčanje, obitelj ga je odvela lokalnom liječniku koji mu je dao neki lijek i nije ga poslao na testiranje na covid-19.

Zdravstveno stanje muškarca pogoršalo se nakon vjenčanja, a obitelj ga je odvela u obližnju bolnicu. No on se srušio na putu prema bolnici i proglašen je mrtvim po dolasku.

"Nije svih 80 osoba koje su pozitivne na covid-19 bilo na vjenčanju. Neki od njih stupili su u kontakt s gostima na svadbi i onda se zarazili“, rekao Surendri Kumar, okružni dužnosnik u Paliganju.

U indijskoj saveznoj državi Bihar zabilježeno je 10.249 slučajeva zaraze covidom-19 i 70 smrtnih slučajeva. U Indiji se do sada zarazilo najmanje 600.000 ljudi, a umrlo je više od 17.000.

Pročitajte više