Mokri kolnici i bura otežavaju promet

VRLO POJAČAN promet prema moru, dodatno otežava bura zbog koje je od Senja do Svete Marije Magdalene na Jadranskoj magistrali i Paškom mostu promet zabranjen prvoj skupini vozila. Zbog mokrih i skliskih kolnika u Gorskom kotaru i Slavoniji, HAK poziva vozače na dodatni oprez.

Za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicom i motocikle nije zabranjen promet na autocesti A6 Rijeka -Zagreb, no jak vjetar otežava promet od čvora Kikovica do čvora Oštrovica.

Pojačan promet na A1

Trenutno je na autocesti A1 Zagreb-Split u smjeru mora promet je vrlo pojačan i vozi se usporeno od Zagreba do Bosiljeva, no na naplati Lučko na ulazu na autocestu A1 Zagreb-Split nema dužih čekanja.

Tunelima Mala Kapela i Sveti Rok prometuje se jednosmjerno prema moru dok se prema unutrašnjosti prometuje od čvora Brinje D23 preko Jezerana i Josipdola do čvora Ogulin, odnosno od čvora Maslenica D57 preko Obrovca i Gračaca do čvora Sveti Rok. Od tunela Mala Kapela prema jugu prometuje se otežano i u koloni uz pratnju policije i ograničenje brzine od 100 kilometara na sat, priopćio je u 10.30 sati Hrvatski autoklub. Kod čvora Maslenica kolona vozila je duga oko 3 kilometra.

Ograničenja u prometu zbog blagdana

Zbog državnog blagdana, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, 5. kolovoza, zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona važi danas do 14 sati i sutra, od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama. Na autocesti A1 Zagreb-Split između čvorova Ogulin i Brinje, te Sveti Rok i Maslenica zabrana je danas do 18 sati, a sutra, u nedjelju, od 8 do 20 sati. Na D1 Ličkoj magistrali nema zabrane.

Pojačan broj prometnih policajaca na cestama za vrijeme vikenda

Kako bi se izbjegla crna prometna statistika najprometnijeg dana u tjednu, na vozače će motriti veći broj prometnih policajaca na državnim cestama i autocestama. Kako je jučer najavljeno iz MUP-a, policajci će posebnu pozornost posvetiti mladim vozačima.

Strože će se kontrolirati pretjecanja te skretanja u trak namijenjen kretanju iz suprotnog smjera, jer je to jedan od glavnih razloga prometnih nesreća. PU primorsko-goranska pojačat će kontrolu na poluautocesti Rijeka-Zagreb, na kojoj je od početka godine poginulo čak 33 osobe.

A.B.
Foto: I.K.

Pročitajte više