MORH nije pokrenuo nikakvu inicijativu u tužiteljstvu protiv urednika Ferala

MINISTARSTVO obrane danas je opovrgnulo navode iz najnovijeg tjednika "Feral Tribunea" da je na njihovu inicijativu zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo pokrenulo kazneni progon protiv Feralova urednika zbog objavljivanja vojne tajne.

U Feralu se navodi da je na inicijativu ministrice obrane Željke Antunović Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu pokrenulo kazneni progon Feralova urednika zbog objavljivanja

vojne tajne o stvarnim razmjerima eksplozije u vojnom skladištu "Duboki jarak" blizu Sesveta, koja se dogodila 7. travnja 1994.

"Nitko u Ministarstvu obrane, pa ni ministrica Antunović nije pokrenuo inicijativu za bilo kakav postupak u zagrebačkom Županijskom državnom odvjetništvu protiv Feralovog urednika ili novinara, već očito zagrebačko tužiteljstvo radi svoj posao", izjavio je za Hinu glasnogovornik Ministarstva Davor Denkovski.

U zagrebačkom Županijskom državnom odvjetništvu nitko nije bio dostupan za davanje izjava.

Feral je nedavno pisao da je komisija na čelu sa sadašnjim načelnikom Glavnog stožera generalom Josipom Lucićem, nakon eksplozije vojnog skladišta "Duboki jarak" 1994., zataškala prisutnost smrtonosnih plinova.

Ministrica Antunović tada je odbacila te tvrdnje rekavši kako je to po njoj "amatersko bavljenje vrlo ozbiljnim stvarima".

"To je još jedan od bezbrojnih pokušaja da se javnosti skrene pozornost na navodnu senzaciju koja ne postoji", ustvrdila je.

Ministrica je rekla kako joj se čini da u "pozadini tog teksta stoji pokušaj osobnog podmetanja novopostavljenom načelniku GS generalu Luciću".

Pročitajte više