Moskva nema informacija o tvrdnji novina da Saddam stiže u Rusiju

RUSKO ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je u nedjelju da ne zna ništa o tvrdnjama azerskih novina kako je svrgnuti irački predsjednik Saddam Hussein na putu u Rusiju iz Azerbejdžana.

Azerski oporbeni list Yeni Musavat objavio je da se Saddam nalazi u sjevernom Azerbejdžanu od 28. kolovoza i da će se u nedjelju od tamo otputiti u Rusiju. Za svoje navode pozvao se na "pouzdane", ali neimenovane izvore.

Različiti mediji su proteklih mjeseci objavljivali razne verzije o Saddamovom boravištu, tvrdeći da je uspio pobjeći iz Iraka. Prema navodima nekih novina, Saddam se navodno spremao pobjeći u Bjelorusiju. Sva su se takva izvješća u međuvremenu pokazala neutemeljenim i opovrgnuta su.

"Nismo vidjeli taj članak, nemamo nikakvih informacija o tome", rekao je u nedjelju glasnogovornik ruskog ministarstva vanjskih poslova o najnovijoj tvrdnji azerskih novina o Sadamovom boravištu.

Saddam Hussein je u bijegu od travnja, otkad je američkom vojnom intervencijom na Irak svrgnut s vlasti. Američki vojni zapovjednici smatraju najvjerojatnijim da se skriva na području svog rodnog grada Tikrita u Iraku, gdje još uvijek ima pristaše te tijesne obiteljske i političke veze.

Pročitajte više