Mravkov suradnik i sindikalni čelnik ukrao 740 tisuća kuna?

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Splitu jučer je zaprimilo kaznenu prijavu protiv predsjednika Hrvatskog elektrogospodarskog sindikata (HES) Dubravka Čorka zbog pljačke u iznosu od 740.700 kuna. U prijavi stoji da je Čorak naveden iznos otuđio sa središnjeg računa HES-a.

Kako tvrde splitski sindikalisti, Čorak je samovoljno, bez odluke i znanja Središnjeg odbora, omogućio svojoj tajnici trajno raspolaganje sredstvima sindikata preko bankovne kartice. Prema riječima Slavka Grcića, predsjednika Podružne koordinacije, on pretpostavlja da je iznos veći od milijun kuna te podružnica traži Čorkovu neopozivu ostavku, prenosi Slobodna Dalmacija.

Mravak sredio automobil, karticu za gorivo, posao supruzi...

Ipak, Grcić je dodao da Čorka može smijeniti samo Skupština, u kojoj se to neće dogoditi jer "Čorak ondje ima većinu". Grcić je dodao i da je Čorak i blisko surađivao s bivšim predsjednikom Uprave HEP-a Ivanom Mravkom koji mu je na trajno korištenje dodijelio automobil koji i danas vozi.

Čorak je dobio od Mravka i Ininu karticu za gorivo na trajno korištenje, službeni mobitel HEP-a, a njegovoj je supruzi osigurao posao u tvrtki, dok je njemu osigurao posao u HEP ODS-u. Zauzvrat, Čorak je amortizirao zahtjeve sindikata vezane uz prestanak financiranja nogometnih klubova. Grcić je naglasio da, istovremeno, monterima plaća već deset godina nije porasla, a poslovanje tvrtke nije transparentno. "Kaznenom prijavom želimo vratiti narušeni ugled HES-a", zaključio je Grcić.

Na optužnice se sam Čorak nije oglasio, ali je njegov zamjenik, Josip Benaković naglasio da je "Čorak častan čovjek i sindikalni lider, te da prije rezultata istrage ne treba nikoga optuživati".

Pročitajte više