Mrtav pijan vozio Pakracom u suprotnom smjeru. Skoro se sudario s policijom

Ilustracija: Antonio Pejsa/PIXSELL

Muškarac u dobi od 44 godine je na ljeto u Pakracu zatečen kako vozi auto u suprotnom smjeru s visokom koncentracijom alkohola u organizmu. Tada se mimoišao s policijom.

Prema ovotjednoj presudi, sve se dogodilo u srpnju oko 21:20 sati u Bolničkoj ulici u Pakracu. 44-godišnjak je zatečen u vožnji Forda daruvarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2.32 promila.

"Zatečen je da upravlja kolničkim trakom namijenjenim za promet vozila iz suprotnog smjera, odnosno zabranjenim smjerom kretanja, dakle, kretao se u suprotnom, odnosno zabranjenom smjeru", stoji u presudi, piše Danica.

Odbio je potpisati zapisnik

"Uvidom u zapisnik o ispitivanju alkoholiziranosti utvrđeno je da je kod 44-godišnjaka nakon alkotestiranja očitana koncentracija od 2.42 g/kg, a koja umanjena za granicu dopuštene pogreške iznosi 2.32 g/kg.

Nakon što je okrivljenik upoznat s očitanom koncentracijom, nije poricao rezultate ispitivanja, na postupak ispitivanja nije imao primjedbi, ali je odbio potpisati zapisnik", napisala je sutkinja u presudi. 

Okrivljenik svoju obranu tijekom postupka nije dostavio, niti se odazvao na raspravu. Sud tvrdi da je putem Policijske postaje Pakrac zatražio provjeru adrese, a utvrđeno je da je on napustio prijavljeno prebivalište, ali sudu nije dostavio novu adresu, prenosi Danica.

Autom se mimoišao s policijom dok je vozio u suprotnom smjeru

Svjedočila je policajka koja je te srpanjske noći zaustavila pijanog muškarca na cesti. Potpuno pijan, mimoišao se s policijskim vozilom. Srećom, nisu se sudarili.

"Kretao se Bolničkom ulicom u suprotnom, odnosno zabranjenom smjeru, sreli smo se s njim negdje kod Fine. Zaustavili smo njegovo vozilo i primijetila sam da je vozač u vidno alkoholiziranom stanju", rekla je pakračka policajka te dodala da je 44-godišnjak nakon toga uhićen, piše Danica.

Muškarac je proglašen krivim i kažnjen je s ukupno 1580 eura i 40 eura troškova postupka. Od kazne mu se oduzima 800 eura jer je proveo dva dana u policijskom pritvoru. K tome, dobio je i zabranu upravljanja motornim vozilima od sedam mjeseci. S obzirom na to da je presuda nepravomoćna, muškarac ima pravo žalbe.

Pročitajte više