MULTIMEDIJSKI PROJEKT "INTERFACE"

Tina Gverović, Ben Cain i Zlatko Wurzberg autori su multimedijskog projekta "Interface", od 9. do 11. veljače u galeriji Gliptoteke HAZUa, kojim žele upozoriti na mogućnost iskaza umjetničkog djela, ne samo njegovom pojavnošću, nego u totalu s povratnom komunikacijom gledatelja.

Projekt se bavi, kako napominju organizatori, teatralnošću galerijskoga prostora uz sudjelovanje glumaca u prostoru publike te pitanjima sudjelovanja publike u interaktivnom prostoru.

Projekt nastoji razviti koreografiju i naraciju glumaca kao izvođača koji su svjesni procesa interpretacije, gledanja i ovisnosti o određenom prostoru. Također preispituje poziciju galerije u svjetlu pojave novih medija i njezine uporabe kao multifunkcionalnog auditorija i središta društvenog okupljanja.

Tina Gverović diplomirala je slikarstvo, dobitnica je nagrade i stipendije Yorkshire Arts Board za razvoj i istraživanje umjetničke djelatnosti 2002., nagrade "Judita" na Splitskom ljetu 2001. te nagrade 34. Zagrebačkog salona. Izlagala je na nekoliko samostalnih te više skupnih izložaba u zemlji i inozemstvu.

Ben Cain engleski je umjetnik školovan na Cardiff Art Institute of Higher Education na Manchester Metropolitan Universityu te na Akademiji "Jan van Eyck" u Maastrichtu. Priređivao je izložbe u Europi i SAD-u, a posljednje u Dubrovniku, Manchesteru i Londonu.

Zlatko Wurzberg diplomirao je povijest umjetnosti i francuski jezik i književnost na zagrebačkom Filozofskom fakultetu.

(Hina) xmc ysp

Pročitajte više