MUP opovrgava da je splitska policija skrivala Ivicu Rajića

MUP je danas opovrgnuo kao "netočne" i "neutemeljene" tvrdnje da je splitska policija protekle tri godine skrivala haškog optuženika Ivicu Rajića i tako sudjelovala u njegovu bijegu od međunarodne tjeralice.

U današnjoj Slobodnoj Dalmaciji objavljeno je da je uhićenje Rajića obavijeno tajnom te da je splitska policija godinama skrivala bivšeg zapovjednika HVO-a za Srednju Bosnu, koji je optužen za ratni zločin u selu Stupni Dol.

Dnevnik piše kako je doznao da je splitska policija Rajiću početkom ove godine izdala nove dokumente na ime Viktor Andrić, kojim se Rajić navodno služio još od 1993.

"Odlučno odbacujemo potpuno netočne i ni na čemu utemeljene tvrdnje u navedenu tekstu(...)", priopćio je MUP.

"Ne želeći ulaziti u motive autora teksta potpisanog inicijalima (očito pseudonima), ponavljamo već rečeno kako je hrvatska policija postupajući po međunarodnoj tjeralici, izdanoj po nalogu Haškog suda, uhitila Ivicu Rajića", stoji u priopćenju koje je potpisao zamjenik glasnogovornice MUP-a Nino Jaklin.

U MUP-u dodaju kako je u tijeku i istraga o okolnostima prikrivanja traženika.

Ivica Rajić optužen je da je kao zapovjednik druge operativne skupine HVO-a iz Kiseljaka odgovoran za pokolj najmanje 16 bošnjačkih civila u srednjebosanskom selu Stupni Dol, u listopadu 1993.

Pročitajte više