Musharraf u Parizu o rezultatima borbe protiv terorizma

PAKISTANSKI predsjednik Pervez Musharraf nastojao je u četvrtak, drugoga dana posjeta Francuskoj, ostaviti što bolji dojam, iznoseći novinarima rezultate borbe njegove zemlje protiv terorizma te govoreći o napretku postignutom u demokratskom razvoju zemlje od vojnog udara 1999.

"Demokracija u Pakistanu nije nikad do sada bila takko snažna", izjavio je general Musharraf prije sudjelovanja u konferenciji o trgovini i investiranju u Pakistanu, organiziranoj pod francuskim sponzorstvom.

Također je kazao kako je uvjeren u dobre izglede za ponovno sudjelovanje njegove zemlje u ministarskim sastancima zemalja Commonwealtha. "Nakon razgovora s britanskim premijerom Tonyem Blairom uvjeren sam u to", kazao je Musharraf koji je prije dva tjedna posjetio London, a nakon toga SAD i Njemačku.

Musharraf je novinarima također kazao kako bi mirovni pregovori između Pakistana i Indije mogli uskoro započeti te da ih ne bi trebali omesti nemiri u Kašmiru. "Obje strane pokazuju spremnost za skore pregovore", rekao je.

Pročitajte više