Muškarac bacio molotovljev koktel na CZSS u Ivancu, podignuta optužnica

Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Varaždinu priopćilo je da je prošlog tjedna podignuta optužnica pred Općinskim sudom u Varaždinu protiv 41-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenih kaznenih djela oštećenja tuđe stvari i prijetnje. 

Optuženog muškarca tereti se da je 20. prosinca prošle godine po dolasku do prostorija Centra za socijalnu skrb u Ivancu rukom razbio staklo na vratima i zapalio tkaninu uguranu u staklenku ispunjenu benzinom te je potom bacio u unutrašnjost objekta. 

Okrivljenik je trenutno u istražnom zatvoru

"Uslijed djelovanja zapaljive materije nastala je materijalna šteta, dok nitko nije ozlijeđen. Brzom reakcijom policijskih službenika, 40-godišnjak je ubrzo pronađen i uhićen te se dovodi u Policijsku postaju Ivanec na kriminalističko istraživanje", objavila je policija nedugo nakon tog događaja. 

Motiv napada je bio njegovo nezadovoljstvo odlukom centra, a tijekom napada u centru su se nalazile zaposlenice. Okrivljenik je trenutno u istražnom zatvoru, a u optužnici je predloženo da mu se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i počinjenja kaznenih djela kojima okrivljenik prijeti.

Pročitajte više