Muškarac s bombom više sati držao taoce u pekinškom uredu Reutersa

MUŠKARAC koji je tvrdio da ima bombu upao je u srijedu rano ujutro u pekinški ured Reutersa, gdje je nekoliko novinara držao kao taoce gotovo tri sata, dok ih nije pustio neozlijeđene.

Uljez, koji se predstavio kao Fang Qinghui i zahtijevao da pred televizijskim kamerama govori o korupciji u vlasti, nakon puštanja taoca ostao je u novinarskoj sobi okruženoj mnoštvom naoružanih policajaca.

"Policija je u procesu pregovora s Fang Qinghuiem i poduzela je niz sigurnosnih mjera", izjavio je policijski glasnogovornik.

Muškarac s torbom i crnim sunčanim naočalama u Reutersove je prostorije na šestom katu jednog poslovnog nebodera došao oko 2,30 sati ujutro. Većina novinara i osoblja uspjela je pobjeći odmah kada je muškarac počeo prijetiti, a posljednju petoricu taoca - četiri novinara i snimatelja - pustio je gotovo tri sata nakon upada.

Qinghui, za kojeg novinari procjenjuju da ima oko 30 godina, rekao je da je bio vozač u čeličani, te da je pet do šest godina nezaposlen.

"Ovo radim za pravdu", rekao je, dodajući kako bi "vođe trebale poštovati, štititi i voljeti radnike", te da će na ovaj način cijeli svijet upoznati s korumpiranošću Kine.

(Hina) am am

Pročitajte više