MVPEI nema novih informacija o Miroslavu Jedvaju

HRVATSKO ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija nema nikakvih novosti o hrvatskom državljaninu Miroslavu Jedvaju (41) koji je uhićen u Španjolskoj nakon što je u automobilu koji je vozio pronađeno sedam kilograma heroina, doznaje Hina iz Ureda glasnogovornice MVPEI.

Izvori u Uredu glasnogovornice MVPEI potvrdili su da je španjolska policija obavijestila hrvatsko veleposlanstvo u Madridu da je Jedvaj uhićen, a zatim je veleposlanstvo o tome obavijestilo MVPEI, no poslije toga ministarstvo nije primilo nikakve druge informacije.

MVPEI će sukladno međunarodnom pravu Jedvaju, inače nogometnom sucu, omogućiti svu potrebnu konzularnu pomoć, kazali su izvori u Uredu glasnogovornice.

MVPEI sada očekuje reakciju španjolskih vlasti i pretpostavlja se da bi se sutra ili prekosutra mogle dobiti neke nove informacije o tom slučaju.

Jutarnji list od utorka objavio je priču kako je nogometni sudac Miroslav Jedvaj nalazi u španjolskom zatvoru Figueres nakon što je španjolska policija 11. travnja u rent-a-car automobilu s hrvatskim registarskim tablicama, kojeg je vozio, pronašla sedam kilograma heroina.

Pročitajte više