Na Bregani zaplijenjeno 65 kilograma smrznutih prepelica

NA GRANIČNOM  prijelazu Bregana policija je sinoć uhitila bosanskohercegovačkog državljana koji je automobilom iz Hrvatske pokušao iznijeti 810 komada očišćenih, vakumiranih i smrznutih prepelica, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Policija je 65 kilograma prepelica pronašla prilikom granične kontrole u prostoru za alat ispod vozačevog sjedala, u kamionu "Volvo" bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka.

Osim 65 kilograma prepeličjeg mesa 38-godišnji vozač je pokušao prokrijumčariti i 18 kilograma goveđeg mesa.

Ukupnu vrijednost zaplijenjenog tereta procjenjena je na oko 30 tisuća kuna.

Protiv vozača podnesen je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, roba mu je oduzeta, a on je doveden u postaju granične policije u Bregani radi daljnjeg postupanja, izvijestila je policijska glasnogovornica Gordana Vulama.

Prepelice spadaju u red zaštićenih ptica, a često se ilegalno love i krijumčare jer su gurmanska poslastica u mnogim europskim zemljama. Većina krijumčarenih prepelica, prema policijskim podacima, do sada je bili namijenjeno talijanskom tržištu.

Prema podacima Zavoda za ornitologiju HAZU-a ugrožena je gotovo polovica od 375 ptičjih vrsta zabilježenih u Hrvatskoj. Četvrtina njih smatra se visoko ugroženim.

Pročitajte više