Na cestama prema moru gužva, zbog teške prometne nesreće između Staroga Petrova Sela i Lužana promet usporen

ZBOG teške prometne nesreće na autocesti A 3, na 342. kilometru, između Staroga Petrova Sela i Lužana, smjer jug, promet se odvija samo preticajnom trakom, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK) danas nešto prije podneva. 

Na cestama iz unutrašnjosti prema moru gužva se smanjuje. Autocestom prema Karlovcu vozi se bez smetnji i zastoja, a bez čekanja prolazi se i naplata cestarine u Karlovcu.

Već na izlazu iz Karlovca na D1 slabija je prtočnost vozila, te se vozi vrlo sporo i u kolonama, uz brzinu od 30 do 40 kilometara na sat.

Na području Slunja i Plitvica dolazi i do zastoja, često i zbog prometnih nezgoda, a ne samo zbog gustoće prometa, pa se mole vozači da kod manje prometne nezgode uklone vozila s kolnika do dolaska prometne policije kako bi se omogućila bolja protočnost. Vozače koji voze u koloni iz HAK-a mole za strpljenje i razumijevanje, za održavanje potrebnog razmaka i da ne pretjeću kolonu.

Na cesti prema Rijeci promet je također gust, kolona vozila u Vukovoj Gorici duga je između 3 i 4 kilometra, a povećava se i čekanje na naplatu u Lepenici.

Promet je pojačan i na jadranskoj turističkoj cesti, u oba smjera, a razmjerno je velika gužva i na prilaznim cestama turističkim središtima u Istri.

Na graničnim prijalazima Macelj i Bregana pojačan je putnički promet na ulazu u Hrvatsku. Na izlazu iz Hrvatske na Bajakovu čeka kolona vozila duga oko 15 kilometara. Prometna policija preusmjerava vozila na granične prijalaze Ilok i Tovarnik.

Povećavaju se gužve i čekanja u trajektnim pristaništima. Na opterećenim linijama za otoke Cres, Pag i Rab plove svi raspoloživi trajekti bez reda plovidbe. U Jablancu kolona vozila duga je oko 4 kilometra, a u Prizni 1,5 kilometara.

Zahvaljujući naplati cestarine u Lučkom, koja bilježi prolaz svakog vozila u 24 sata na autocestu je ušlo 52.890 vozila, uglavnom s hrvatskim registracijskim oznakama, ističe voditelj smjene naplate Lučko autoceste Rijeka Zagreb Ivo Božić.

No, od jutros je više od 90 posto vozila s inozmenim registracijskim oznakama.

Noćas od ponoći do 7 sati jutros, na autocestu je ušlo 11.398 vozila, što je u usporedbi s prošlom subotom, 542 vozila manje.

Pročitajte više