Na mjestu nekadašnjeg kazališta u Londonu pronađena plantaža kanabisa

Ilustracija: Google Maps/Police

U PODRUMU bivšeg viktorijanskog kazališta u Londonu pronađen je tajni tunel koji vodi do podruma gdje se nalazila 40 milijuna funti vrijedna farma kanabisa, piše Daily Mail. Tunel je vodio od zahoda jedne 4-sobne kuće do podruma susjedne trgovine gdje je do 60-ih godina prošlog stoljeća bilo kazalište.

Plantaža u podrumu godišnje proizvodila kanabis u vrijednosti od 4 milijuna funti

Istražitelji vjeruju da je podrumska plantaža za uzgoj kanabisa postojala barem jedno desetljeće, a da se tu godišnje proizvodio kanabis u vrijednosti od 4 milijuna funti. 

Policajci su pronašli tunel nakon dojave o pokušaju provale u susjednoj kući u sjeveroistočnom Londonu. Kad su ušli u kuću, u zahodu su ispod otvora prekrivenog pločicama pronašli tajni tunel.

Tunel je izgrađen ispod susjednog privatnog parkirališta koje se nalazi iza kuće i vodio je do susjednog podruma ispod jedne trgovine iz koje nije moguće ući u podrum. Na tom mjestu je 1897. godine bilo izgrađeno kazalište sa 750 mjesta koje je zatvoreno 1963. godine, a podrum je zaboravljen. Policija vjeruje da je barem jedan član kriminalne grupe građevinar zbog vještina koje su korištene prilikom izgradnje tunela.

Susjedi šokirani otkrićem

Poslovni čovjek koji živi u kući do rekao je medijima kako je bio šokiran kad je saznao da se pored njih nalazio podrum u kojem se uzgajala veća količina marihuana. 

“Supruga i ja bi s vremena na vrijeme čuli neke zvukove poput bušenja. Nikad to nije dugo trajalo, ali vibrirali bi zidovi na katu. Nismo imali pojma što je, mislili smo da netko izvodi radove u blizini”, rekao je medijima. Dodao je i da se u kolovozu dogodio jedan pokušaj pljačke susjedne kuće. Mjesec dana nakon dvoje muškaraca pokušalo je provaliti u drugu susjednu kuću gdje žive student. 1. listopada policija je pozvana treći put i tada je pronađen tunel.

U vezi s ovom plantažom kanabisa, uhićeno je troje muškaraca u dobi od 28, 47 i 36 te jedna žena od 36 godina. 

Pročitajte više