Na području Sesveta uhićen pljačkaš 1,2 milijuna kuna iz Inina kombija

SLUŽBENICI zagrebačke Policijske uprave uhitili su jučer na sesvetskom području 43godišnjega hrvatskog državljanina koji je bio u bijegu godinu dana nakon pljačke 1,2 milijuna kuna iz Inina kombija u ožujku prošle godine u Zagrebu, izvijestio je večeras zagrebački PU.

U priopćenju policija ne navodi identitet uhićenika za kojega je pri uhićenju utvrđeno da posjeduje krivotvorene isprave pa je zato doveden u službene policijske prostorije radi identifikacije, a zatim je sproveden u Okružni zatvor u Zagrebu.

Podsjeća se da je za uhićenikom u prosincu prošle godine policija raspisao tjeralicu na temelju naredbe Županijskoga suda u Zagrebu zbog osnovane sumnje da je bio jedan od dvojice počinitelja kažnjiva djela razbojstva u Maksimiru 19. ožujka prošle godine, za koje je nepravomoćno osuđen na šest godina zatvora.

Naime, dvojica tada nepoznatih počinitelja presreli su navečer na Livadarskome putu u zagrebačkome naselju Maksimiru Inin kombi i prijeteći oružjem, opljačkali 1,2 milijuna kuna - dnevni utržak 37 benzinskih postaja.

Za spomenuto kažnjivo djelo na Županijskome sudu u Zagrebu 6. ožujka ove godine na osam godina zatvora osuđen je Antun Lovik, lani uhićen u Njemačkoj i izručen Hrvatskoj, te Željko Orešić u odsutnosti na šest godina zatvora.

Osim zatvorske kazne pljačkaši će Ini morati nadoknaditi novac kojeg su se domogli pljačkom kombija s dnevnim utržkom s 37 benzinskih postaja.

Pročitajte više