Na splitskom Županijskom sudu "nestalo" 2.550 kuna

ISTRAŽNI sudac splitskog Županijskog suda Slavko Lozina, našao se u neugodnoj situaciji nakon što je prije nekoliko dana otkriveno da je na putu od ureda njegove bivše tajnice do blagajne Suda nestalo oko dvije i pol tisuća kuna zaplijenjenih od dvojice sitnih dilera s područja Splitsko-dalmatinske županije.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, u jednom je slučaju riječ o 2.100, a u drugom o 450 kuna. Novac je privremeno oduzet privedenim dilerima te je trebao biti uplaćen na račun splitskog Županijskog suda.

Iznos od 2.100 kuna u ured suca Lozine stigao je u trenutku dok se on nije nalazio u zgradi suda, a novac je preuzela njegova bivša tajnica. Novac je nakon toga trebao biti uplaćen na račun suda, međutim to nije učinjeno. Slučaj je navodno otkriven nakon što vlasniku novca nije "prišiveno" da je do njega došao nezakonitim putem te mu je novac morao biti vraćen.

Pretragom popisa uplata u blagajnu suda utvrđeno je da novca nema te je pokrenuta interna istraga o kojoj splitski sud kao ni Ministarstvo pravosuđa ne žele iznositi nikakve komentare.

Osim tog slučaja na sudu se istražuje još jedan u kojem je riječ o iznosu od 450 kuna zaplijenjenih od drugog dilera.

R.I.
Foto: Ilustracija

Pročitajte više