Na srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi u poljskoj četvoro naših učenika

I OVE godine Hrvatski savez informatičara (HSIN), pod pokroviteljstvom i s novčanom potporom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i HTa kao sponzora, organizira nastup reprezentacije informatičara srednjoškolaca Republike Hrvatske do 19 godina starosti, koji će nastupiti na Srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi u Rzeszowu u Poljskoj od 12. do 18 srpnja ove godine.

Hrvatski savez informatičara već deset godina priprema i organizira nastupe naših mladih informatičara na svim Srednjoeuropskim informatičkim olimpijadama te je s mladim informatičarima RH na ovom natjecanju ostvarila odlične rezultate i 21 olimpijsku medalju, priopćio je danas HSIN.

Reprezentacija od četiri člana koja će zastupati RH na ovom natjecanju sastoji se od četvorice učenika Luke Kalinovčića, Lovre Pužara i Luke Donđivića učenika četvrtog razreda XV gimnazije iz Zagreba, kojima je mentor profesor Mladen Pregrad te Davora Jerbića, učenika trećeg razreda Srednje škole Valpovo iz Valpova kojemu je mentor profesor Marijan Antolović.

Oni su pravo da zastupaju RH na ovom natjecanju izborili na državnim prednatjecanjima a u Poljsku vodit će ih Ivo Šeparović i i Zvonimir Bujanović.

Prema propozicijama ovog natjecanja ono se sastoji od rješavanja šest problemskih zadataka u dva dana natjecanja u raznim programskim jezicima.

Na ovom natjecanju, na kojem će naši informatičari nastupiti nastupit će i predstavnici Češke, Poljske (dva tima), Slovačke, Rumunjske, Mađarske, Njemačke i BiH kao gosta, priopćio je danas HSIN.

Pročitajte više