Na suđenju Glavašu krunski svjedok Fehir svjedočio iza zatvorenih vrata

NA SUĐENJU Branimiru Glavašu i ostalim optuženicima koje se tereti za ratne zločine u Osijeku 1991. godine, danas svjedoči krunski svjedok Krunoslav Fehir.

Fehirov iskaz saslušan je iza zatvorenih vrata odnosno bez nazočnosti javnosti koja je do sada mogla nesmetano pratiti tijek suđenja.

Riječ je o hrvatskom branitelju koji je Glavaša optužio za izdavanje naloga za likvidacijom srpskih civila za vrijeme rata u Osijeku. Fehir konkretno optužuje Glavaša u slučaju "garaža" u kojem su mučeni i ubijeni osječki Srbi, Đorđe Petrović i Čedomir Vučković.

Fehir je ranije javno priznao da je pucao u Vučkovića i to po nalogu Glavaša, za kojeg je također ustvrdio da je znao za ubojstva civila.

Glavaš sve optužbe odbacuje uz obrazloženje da je Fehir nevjerodostojan i osvetoljubiv svjedok koji, zbog toga što je priznao da je ubio jednog civila, ne bi smio biti krunski svjedok.

Jučer je Glavaš putem svoga odvjetnika Ante Madunića, medijima poslao kopiju kaznene prijave koju je pred osječkim Općinskim državnim odvjetništvom podnio protiv Fehira. Riječ je o prijavi u kojoj Glavaš Fehira optužuje za prijevaru osiguravateljske kuće Croatia osiguranje za više od 80.000 kuna.

Iz postupka izdvojen bolesni Mirko Sivić

Na suđenju Glavašu ni danas se nije pojavio četvrtooptuženi Mirko Sivić koji se na sudska ročišta nije odazvao nekoliko puta zbog narušenog zdravlja. Predsjedavajući sudskog vijeća Željko Horvatović zbog toga je odlučio da će se postupak protiv Sivića voditi zasebno.

Sudski je vještak prošli tjedan rekao da je Sivić sposoban pratiti nastavak suđenja, ali samo tri sata dnevno, odnosno dva sata uzastopce, a nakon odmora još jedan sat. Sivićeve bolesti kroničnog su karaktera zbog čega je nerealno očekivati da će se njegovo zdravstveno stanje poboljšati, zaključio je vještak.

I.K.
Foto: Index

Pročitajte više