Na suđenju Sanaderu se posvađale Sloković i sutkinja

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

NASTAVLJENO je suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu i predsjedniku Uprave Mola Zsoltu Hernadiju.

Na prošlom ročištu Ivo Sanader u jednom je trenutku izgubio živce, a show u sudnici nastavljen je i danas. Povišeni tonovi vladali su između Sanaderove odvjetnice i sutkinje, a braniteljski tim zatražio je izuzeće sudskoga vijeća u daljnjem postupanju, zbog čega je zatražena pauza, javljaju Vijesti.hr.

Podsjetimo, zbog nedolaska Sanaderovih branitelja u suđenju za aferu INA-MOL sutkinja Županijskog suda Maja Stipić Štampar u petak, 8. veljače, bila je odgodila raspravu na kojoj su trebali svjedočiti bivši čelnici INA-e Davor Štern i Damir Vanđelić.

K tome, bivšem premijeru dodijelila je branitelja po službenoj dužnosti, što je Sanader ocijenio kao grubo kršenje njegovih ustavnih prava i temeljnih sloboda.

Svađa Sloković i sutkinje

Danas je Sanaderov odvjetnik po službenoj dužnosti Nikola Drobec zatražio da se rasprava odgodi s obzirom na to da je imao vrlo kratak rok za pripremu. Zatražio je stoga rok od tri mjeseca da se upozna sa spisom.

Sutkinja je dala samo mjesec dana jer smatra da su tri previše, a i danas je tu odvjetnica Sloković pa nema razloga za odgodu. 

Uslijedila je na to svađa Sloković i sutkinje. Naime, bila je zatražena HZZO-ova inspekcija, ali i inspekcija njezinog liječnika koji je usput kopirao cijeli njezin liječnički karton i dostavio ga, na što je Sloković upozorila da su joj prekršena prava.

Sutkinja je ustvrdila da je samo 20 minuta prije početka ročišta 8. veljače javljeno da ne može doći. 

"Viroze i išijas nisu za mene nikakve isprike. Neću dopustiti odgode jer je zastara blizu", poručila je sutkinja, a Sloković nimalo dobro nije sjeo stav da je bila navodno bolesna.

Pročitajte više