na zagrebačkom velesajmu zatvoren sajam "enogastronomija i turizam"

Na Zagrebačkom velesajmu večeras su zatvorene četiri specijalizirane međunarodne sajamske priredbe, održane pod nazivom "Enogastronomija i turizam", na kojima se na 20 tisuća četvornih metara predstavilo 500 izlagača iz 24 zemlje. L

"Enogastronomiju i turizam", koji je počeo 12. ožujka, po ocjeni organizatora, obišlo je 24 tisuće posjetitelja, od kojih su većina bili poslovni ljudi.

U sklopu "Enogastronomije i turizma" održane su četiri priredbe: 43. međunarodni sajam gastronomije, 43. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrane, 9. međunarodni sajam vina i opreme - Vinovita i 15. međunarodni sajam turizma.

Sve četiri sajamske priredbe popratili su mnogi stručni skupovi, među kojima se posebno ističu dobro posjećeni forum "Poljoprivreda i prehrambena industrija u uvjetima globalizacije", te okrugli stolovi o potpori poljoprivredi i obiteljskom poduzetništvu u turizmu. Predstavljen je i prijedlog budućeg zakona o hrani, a već drugu godinu zaredom na Zagrebačkom velesajmu je predstavljen i španjolski turizam.

Tradicionalno su u sklopu sajmova poljoprivrede, gastronomije i Vinovite dodijeljene i nagrade za kvalitetu. Ove je godine medalje za kakvoću osvojilo 45 prehrambenih proizvoda 12 proizvođača, a za vina je dodijeljeno 68 nagrada.

Pročitajte više