Na Zagrebačkome sveučilištu slobodno još 1339 mjesta

NAKON rujanskoga upisnog kruga na Sveučilištu u Zagrebu ostalo je slobodno 1339 mjesta, a od toga 165 za redoviti studij uz potporu Ministarstva znanosti i tehnologije.

Prema podatcima dobivenim na Sveučilištu u Zagrebu, od 165 slobodnih mjesta za studij bez plaćanja najviše ih je - 48 na Katoličkome bogoslovnom fakultetu (KBF) te 41 na Prirodoslovno-matematičkome fakultetu (PMF). Slobodno je i po 14 mjesta na Fakultetu prometnih znanosti i Matalurškome fakultetu u Sisku, 12 mjesta na Fakultetu političkih znanosti te po deset mjesta na Medicinskome i Filozofskome fakultetu.

Osim toga, za studij uz potporu Ministarstva slobodno je i šest mjesta na Geotehničkome fakultetu u Varaždinu, te na umjetničkim akademijama - šest na Akademiji dramske umjetnosti te četiri na Muzičkoj akademiji.

Na najvećem hrvatskom sveučilištu slobodno je i 539 mjesta za redoviti studij uz plaćanje. U toj kategoriji studiranja najviše je slobodnih mjesta na Agronomskome fakultetu (103), Fakultetu strojarstva i brodogradnje (88), na Tekstilno-tehnološkome fakultetu (87) te na PMF-u (85).

Za strane studente ostalo je slobodno 331 mjesto - najviše na PMF-u (42), Filozofskome fakultetu (30) te na Ekonomskome fakultetu (28) i 25 na Pravnome fakultetu.

I nakon rujanskoga upisa na zagrebačkome Sveučilištu ostala su slobodna i 304 mjesta za izvanredni studij - najviše čak stotinu na Učiteljskoj akademiji te 92 na Geodetskome fakultetu.

Nakon prvoga upisnog - srpanjskog roka za jesenski je upis ostalo slobodno 2515 mjesta, a po podatcima zagrebačkoga Sveučilišta u tijeku jesenskoga upisa, od 10. do 12. rujna, u svim kategorijama studiranja upisalo se ukupno 1176 brucoša.

Pročitajte više