Nadbiskup Puljić na misi: Nekrštenima, luđacima i rastavljenima treba zabraniti euharistiju

Foto:

NADBISKUP Želimir Puljić u zadarskoj katedrali Svete Stošije, predvodeći misu povodom blagdana Tijelova, rekao je kako nekim društvenim skupinama treba uskratiti euharistiju.

"Svete Tajne nije dopušteno dijeliti onima koji 'nisu sposobni ili dostojni da ih primaju', kao npr. nekršteni, luđaci, heretici, rastavljeni i ponovno civilno vjenčani, apostate i shizmatici. Uskratiti, dakle, euharistiju onima koji je u trenutnom stanju ne mogu primiti, nije nikakva diskriminacija, niti poniženje. Time se ne osuđuje grešnika, već stanje i položaj čovjeka koji je u objektivnoj suprotnosti zajedništvu ljubavi između Krista i Crkve", vjernicima je tumačio Želimir Puljić, piše Zadarski list.

Puljićeva izjava sasvim će sigurno izazvati rasprave u javnosti, baš kao i ona njegovog prezimenjaka, kardinala Vinka Puljića koji je prije dvadesetak dana, također u Zadru, rekao kako se žene ne bi trebale upuštati u spolne odnose prije braka jer postaju štrace.

"Mi danas slavimo posebnu ženu, Gospu Loretsku, majku nazaretskog doma, majku crkve, Mariju, najdostojanstveniju ženu u kojoj gledamo kako obnoviti dostojanstvo obiteljskog doma. Žene se ne bi trebale upuštati u tjelesna zadovoljstva prije braka, što je postalo učestalo u zadnje vrijeme kako bi isprobale koji će muž biti dobar. Pazite da tako ne bi postale štrace", rekao je Vinko Puljić tada.

Pročitajte više