Nakladna kuća "Verbum" predstavila dva nova izdanja

SPLITSKA nakladna kuća "Verbum" na današnjoj je konferenciji za novinare predstavila netom izašla dva nova izdanja knjigu "Krščanstvo i globalizacija", autora talijanskog kardinala Dionigia Tettamanzia, i "Karizmecrkveni pokretilaici", autora zadarskog nadbiskupa u miru mons. Marijana Oblaka.

O knjigama je prigodno govorio glavni urednik "Verbuma" Petar Balta, istaknuvši da su one novost u okviru te tematike te je izrazio nadu da će obje knjige naići na dobar odaziv kod publike i čitatelja.

Knjiga "Kršćanstvo i globalizacija" predstavlja pokušaj da se trijezno i argumentirano progovori o globalizaciji kršćanskog motrišta, kazao je Balta. Istaknuo je da je autor jedan od najpoznatijih kršćanskih teologa čije se ime često spominje u razgovorima o mogućim Papinim nasljednicima. Niz godina bio je nadbiskup Genove, a od 2002. godine Ivan Pavao II. imenovao ga je nadbiskupom Milana. U knjizi kardinal Tettamanzi argumentirano progovora o globalizaciji, ističe da ona mora biti u skladu s načelima etike i socijalne pravednosti, a ne samo pratiti krute zakone tržišta, naveo je Balta, dodavši kako Tettamanzi posebnu pažnju posvećuje ljudskim i moralnim oblicima globalizacije, dakle onima koji najviše pogađaju čovjeka kao osobu.

Zadarski nadbiskup u miru Marijan Oblak u svojoj informativnoj i preglednoj knjizi, obilno potkrijepljenoj citatima iz Svetog pisma i crkvenih dokumenata, daje iscrpan i aktualan prikaz crkvene stvarnosti. Prvi dio knjige govori o karizmama, drugi dio donosi pregled novih crkvenih pokreta i zajednica, a treći je dio posvećen poslanju i ulozi vjernika laika, naveo je Balta.

(Hina) žviš dd

Pročitajte više