Nakon 36 godina ponovno se okupila grupa Cream

S odanom bazom sredovječnih obožavatelja koja može platiti skupe karte, nostalgija dobro prolazi kod rock'n'roll dinosaura koji su preživjeli divlju mladost grupa Queen obnovila se s novim pjevačem, Led Zeppelin dobio Grammyja za životno djelo, Def Leppard kreće na turneju s Bryanom Adamsom, Rolling Stonesi i ne prestaju s turnejama, a sada je došlo vrijeme i za grupu Cream.

Povratnički koncert prve supergrupe u povijesti održan je u ponedjeljak navečer u londonskom Royal Albert Hallu, punih 36 godina nakon raspada grupe, uz odličnu atmosferu i naknade pohvale kritičara.

Gitarist Eric Clapton ponovno se udružio s bubnjarem Gingerom Bakerom i basistom Jackom Bruceom i odsvirao pjesme poput "White Room", "Crossroads" ili "Sunshine of Your Love", hitova koji su pridonijeli da u trogodišnjoj zajedničkoj karijeri kao Cream prodaju 35 milijuna ploča.

Sva su trojica sada u šezdesetima, Bruce se oporavlja od transplantacije jetre, Baker boluje od osteoartritisa, a Clapton je napokon čist nakon godina narkomanije i alkoholizma.

Ovo je bio prvi od četiriju povratničkih koncerta grupe Cream, a karte za ostala tri na crno već dosežu 9000 kuna.

(Hina) xvm ydj

Pročitajte više