Nakon Ivaniševićevih i na vratima Paciottija osvanule fekalije

PRODAVAČICE trgovine s obućom Cesare Paciotti u Draškovićevoj ulici u Zagrebu ostale su u najmanju ruku šokirane prizorom koji su ugledale po povratku sa produženog vikenda na posao. Nepunih tjedan dana nakon slučaja Gorana Ivaniševića, koji je jutro uoči "bijega preko bare" na ulaznim vratima u zgradu u Dalmatinskoj ulici ugledao fekalije, trgovina obućom postala je meta napada izmetom.

"Ne znam tko je to mogao učiniti i zašto, zaista nemamo nikakvih problema sa strankama. Došla sam jučer ujutro na posao i vidjela fekalije prolivene po vratima i odmah počela čistiti. Kasnije su mi susjedi rekli da su ta govna tu stajala čitav vikend", kazala nam je prodavačica, sa željom da se ne spominje njezino ime. Ona je o tome izvijestila i svog šefa, no nisu ipak podizali prijavu na policiji, kao ni tenisač.

U Ivaniševićevom se slučaju nagađalo da se radi o bacanju uroka, pošto se u narodu smatra da životinjski izmet bačen na ulazna vrata može oslabiti osobu koja ondje stanuje, te naškoditi njenoj obitelji.

"Ne znam radi li se o uroku, zaista ne znam zašto bi to netko učinio", ne želi nagađati prodavačica Paciottija. Radi li se o pojedinačnim osvetnicima ili o istoj bandi bacača izmeta  ne može se procijeniti, pošto policija nije zaprimila prijavu, zbog čega ovi ružni događaji nisu predmet istrage.

A.B.
Foto: K.H.

Pročitajte više