Nakon pogibije hokejaša Medvjedev zaprijetio: Zatvorite sve nepouzdane aviokompanije!

RUSKI predsjednik Dmitrij Medvjedev zaprijetio je danas da će zatvoriti sve nepouzdane aviokompanije, nakon što su u srijedu u zrakoplovnoj nesreći poginule 43 osobe, uglavnom hokejaši Lokomotiva iz Jaroslava, prenosi Reuters.

Glasnogovornik Kremlja izjavio je da je predsjednik dao upute vladi da do 15. studenog pripremi posebne mjere za zabranu rada zrakoplovnim tvrtkama koje ne mogu jamčiti sigurnost letova.

Zrakoplov YAK-42, čarter star 18 godina, srušio se prije četiri dana neposredno nakon polijetanja iz grada Jaroslava, a Medvjedev je odmah zatražio detaljnu istragu i priznao da je stanje zračnog prometa u Rusiji jako loše.Od lipnja su se u zemlji dogodile četiri zrakoplovne nesreće.

Ako se izglasaju stroži zakoni, ispravnost zrakoplova bi se ubuduće mogla provjeravati i bez sudskog naloga, a drastično bi se povećale i kazne za svako kršenje sigurnosnih normi. Medvjedev je i ranije upozoravao da se prizemlje svi zrakoplovi iz ruske ere.

Ruska javnost hitno traži odgovorne za stradavanje hokejaša koje danima oplakuje. Mnogi za nesreću krive upravo predsjednika Medvjedeva.

Pročitajte više