Nakon vozača, još jedan Bandićev prijatelj dobiva kućice na Trgu

Foto: Dalibor Urukalović/Sanjin Strukić/PIXSELL

NAKON što je jučer otkriveno da je Zdravko Krajina, dugogodišnji vozač Milana Bandića, od svog šefa dobio 51 kućicu i četiri ugostiteljska stola na glavnom zagrebačkom trgu, koji su ondje upravo postavljeni u sklopu manifestacije "Martin je u gradu", danas je postalo jasno kako će, nakon što završi ta manifestacija, pod istim uvjetima sve kućice dobiti drugi prijatelj Milana Bandića, odnosno tvrtka Etno sajam koja je povezana s Ratimirom Jurekovićem, pomoćnikom pročelnika Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo. Tvrtka Etno sajam spominje se na suđenju za aferu Bundekfest.  

Ekipa s Uskokovog suđenja za Bundekfest

Na ove činjenice upozorio je danas Dario Juričan, autor dokumentarnog filma 'Gazda' o Ivici Todoriću i predsjednički kandidat.

"Podsjetimo, Ratimir Jureković je prvooptuženi u aferi Bundekfest, a u kojoj ga Uskok tereti da je sa svojim tastom Josipom Mihaljevićem iz paravan tvrtke Etno sajam namještao poslove na Trgu. Tvrtku Etno sajam potom je preuzeo Marko Ljiljak, a koji je pak suradnik i rođak Ratimira Jurekovića. Tvrtka Etno sajam preuzet će 16. studenog 2019. igru s kućicama na Trgu od tvrtke Eko sajam od Vašeg vozača Zdravka Krajine. Kućice su iste, samo se manifestacije drugačije zovu. Igra se dobro prostudirana igra, kao i godinama dosad, od blagdana do blagdana. Te dvije tvrtke uglavnom rade u paru, a među korisnicima kućica vlada zavjet šutnje. Znaju oni tko je pravi gazda", naglasio je danas Juričan.

Prvo jedan pa drugi

Kako smo istražili, u dokumentu kojeg je Milan Bandić potpisao 28. listopada vidljivo je kako je prvo tvrtka Eko Sajam, njegova bivša vozača dobila  od 09. do 15. studenog 50 kućica na središnjem trgu za cijenu od 10.500 kuna, a čim manifestacija završi već sljedećeg dana 16 studenog do 22. studenog sve kućice pod istim uvjetima preuzima tvrtka sličnog naziva Etno sajam za potrebe manifestacije "Jesen je na stolu".

Podsjetimo kako je Index objavio da su ove kućice tek mali dio onoga što je Bandić dao svome vozaču koji je nedavno na suđenju istom tom Bandiću u aferi Agram promijenio iskaz u njegovu korist. Naime, samo ove godine Krajina je od Bandića dobio 318 štandova i 54 kućice i to na najprestižnijoj lokaciji u Zagrebu - na glavnom trgu glavnog grada Hrvatske. Slično posluje i ova druga tvrtka sličnog naziva - Etno Sajam.

Može se zaradit u tjedan dana oko 250 tisuća kuna

Kućice se iznajmljuju po 700 kuna dnevno (bez PDV-a), a jednostavna računica dovodi nas do toga da se za kućice, u tjedan dana,  može zaraditi oko 250.000 kuna.

Pročitajte više