"Nalogodavci" premlaćivanja Rađenovića: Đapić odbacuje, Kikaš čeka, a Bandić "fejsa"



"NADAM se da će posljednji iskaz Miodraga Šimunca pomoći da ovog puta institucije zaista odrade svoj dio posla i to do kraja te dođu do nalogodavaca mojeg premlaćivanja. Osim što bi mogli naći naručitelje, nadam se da će sada napokon doći i do razloga zašto se mene zaustavilo. Naime, prijavio sam gospodarski kriminal u Zagrebačkim cestama, a moja se prijava već duže vrijeme 'kiseli' u nekoj ladici u Državnom odvjetništvu", rekao je izvršni potpredsjednik Zagrebačkog holdinga Igor Rađenović za Index.

Preko Ćorića i Kikaša do Bandića i Đapića

Rađenović je za Index potvrdio kako je zajedno s Miodragom Šimuncem, koji je osuđen zbog napada na njega te zbog toga sve donedavno izdržavao trogodišnju zatvorsku kaznu, ušao jučer ujutro zajedno s njim u prostorije DORH-a kako bi Šimunac dao iskaz o tome tko je naručio premlaćivanje.

Šimunac je navodno kao nalogodavce premlaćivanja Rađenovića prokazao Slobodana Ljubičića - Kikaša, bivšeg čelnika ZG Holdinga, te danas pokojnog Stipu Ćorića, bivšeg direktora gradske tvrtke Zagrebačke ceste, kojega je na toj funkciji 2008. zamijenio Rađenović. Navodno je Šimunac rekao da su Ljubičić i pokojni Ćorić naručili premlaćivanje, što je objavljeno u Jutarnjem listu, a Ljubičić i Ćorić pozivali su se u razgovorima sa Šimuncem na "Gazdu" (moguće Milana Bandića) i Antu (moguće Anto Đapić čelnik HSP-a). 

Šimunac je tražio oprost od Rađenovića


"Nisam znao što će Šimunac reći. Neposredno prije nego što će otići u DORH, susreo sam se s njim te s novinarom Gordanom Malićem. Kada smo ušli u zgradu DORH-a, mene su odvojili. Dao sam kratku izjavu, a Šimunac je ostao kako bi dao iskaz", rekao je Rađenović za Index. 

Novinar Globusa i Jutarnjeg lista Malić potvrdio je kako je bio na kavi s Rađenovićem i Šimuncem te priznao da je zapravo on organizirao taj susret.

"Krajem prošlog tjedna nazvao me Šimunac te me pitao mogu li ga spojiti s Rađenovićem. Naime, htio je od Rađenovića tražiti oprost. Sreli smo u jednom kafiću jučer ujutro. Šimunac, valjda tjeran grižnjom savjesti, zatražio je oprost, na što je Rađenović rekao da je spreman prihvatiti ukoliko DORH-u kaže tko je bio nalogodavac njegova premlaćivanja. Šimunac je to prihvatio te zamolio Rađenovića da zajedno pođu te da mu bude podrška. Na kraju smo sva trojica otišli kod Mladena Bajića. Bio je to nestvaran prizor. Napadač i njegova žrtva, zajedno u DORH-u", prepričao je Malić za Index događaje od jučerašnjeg dana.

Đapić odbacuje povezanost

Kako doznajemo Šimunac je odležao punu kaznu u zatvoru za premlaćivanje Rađenovića te mu nije kao Hrvoju Petraču ili Mirku Norcu odobrena žalba da nakon odležane 2/3 kazne izađe na slobodu. Otac Miodraga Šimunca bio je jedan od šefova MUP-a u Bosni i Hercegovini 80-tih pa i u tu treba tražiti razloge njegovog pranja savjesti.


Anto Đapić počasni predsjednik HSP-a u kratkom razgovoru za Index naglasio je kako s premlaćivanjem Rađenovića nema nikakve veze. Isto tako najavio je i tužbe protiv novinara i nakladnika koji su to objavili te smatra da je to napad na njega osobno.

Kikaš će se prvo posavjetovati sa "svojim ljudima"

"Riječ je o besramnom i bezočnom napadu na mene osobno, s indignacijom odbijam sve vezano uz taj slučaj", rekao je Đapić za Index.  Slobodan Ljubičić-Kikaš nije bio pretjerano raspoložen za razgovor. Kratko je kazao kako još uvijek ne zna koja će biti njegova krajnja reakcija na ovu informaciju dodajući da će se još "posavjetovati s nekim ljudima".

"Ma to je bezočna laž koja traje godinama. Ja tog Šimunca uopće ne prepoznajem", rekao je Ljubičić-Kikaš za Index.

Bandić: Neka se kazne krivci

Na cijelu priču nadovezao se i Milan Bandić kojemu se "omilila" interakcija putem Facebooka.

"Pozdravljam svaki korak koji vodi k potpunom rasvjetljavanju slučaja napada na gospodina Igora Rađenovića. Želim, također, da se što prije svi krivci, a pogotovo naručitelji, ne samo privedu licu pravde, već i najoštrije sankcioniraju", napisao je Bandić o slučaju Rađenović.
 

Pročitajte više