NAPAD U LAS VEGASU Kako je ubojica unio najmanje 10 automatskih puški u hotel?

Screenshot: YouTube

NAKON najveće masovne pucnjave u povijesti SAD-a javnost postavlja pitanje kako je ubojica Stephen Paddock mogao nabaviti i u hotel neopaženo unijeti najmanje 10 puški.

Bivši policajac Randy Sutton, koji je radio u policiji u Las Vegasu 24 godine, opisao je za CBS na koji način surađuju lokalna policija i osiguranje hotela Mandalay Bay u kojem je Paddock pucao s 32. kata.

Sutton tvrdi da policija i osiguranje hotela vrlo blisko surađuju jer u obližnjim kasinima često dolazi do problema. Međutim, na pitanje jesu li bili spremni na mogućnost masovnog napada u kojem ubojica puca s visine iz hotela, nije izravno odgovorio već samo rekao kako je lociran zbog alarma u hotelskoj sobi.

"Ako je bio obučen, mogao je na različite načine pretvoriti oružje u automatsko"

Naime, zbog dima koji je nastao zbog stotina ispaljenih metaka, u sobi se upalio protupožarni alarm i tako je vrlo brzo otkrivena Paddockova lokacija. Šerif Joseph Lombardo ranije je izjavio da je imao najmanje 10 automatskih puški u hotelskoj sobi. Na pitanje kako je uopće mogao doći do tolike količine oružja, Sutton je rekao:

"Smatram kako vjerojatno nije mogao tako lako nabaviti 10 automatskih puški, ali ako se radilo o poluautomatskom oružju, a ubojica je bio dovoljno obučen, mogao je na različite načine prilagoditi to oružje i pretvoriti ga u automatsko".

Na pitanje kako je moguće da je toliko količinu oružja neopaženo donio u hotelsku sobu, Sutton je odgovorio: "Dokazi ukazuju na to da nije mogao sve donijeti u hotel odjednom. Bio je tamo tri dana, tako da je vjerojatno donosio oružje u različitim torbama i prtljazi. Policija i FBI još uvijek istražuju o kakvom se točno oružju radilo, tko ga je proizveo te je li kupljeno legalno ili možda ukradeno". Gosti hotela potvrdili su da osiguranje najčešće ne pregledava što imaju u torbama pri ulasku.

Pročitajte više