Napadači na hrvatske diplomate radili u osiguranju izdavača knjiga o Mladiću i Karadžiću

DVOJICA napadača na hrvatske diplomate u Beogradu radili su u osiguranju Mihajla Vojinovića, vlasnika tiskare i izdavača nekoliko knjiga o haškim optuženicima Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću, piše beogradski dnevnik "Blic".

MUP Srbije u petak je priveo četvoricu napadača, Aleksandra Boškovića (24) i Gorana Piljagića (24), koji su osiguravali stambenu zgradu u Ulici Sanje Živanovića 34c, te dvojicu njihovih prijatelja, Slobodana Dragutinovića (25) i Zorana Guberinića (20), koji su najprije verbalno, a potom i fizički napali hrvatske diplomate Branimira Lončara i Borisa Hercega, dok su u srijedu oko 23 sata sjedili u automobilu parkiranom u Ulici Sanje Živanovića u beogradskom naselju Senjak, ispred zgrade koju su nasilnici osiguravali.

U zgradi, kako piše "Blic", osim stanara žive i strani diplomati iz Hrvatske, Japana i još nekih zemalja.

Mihajlo Vojinović, čiji su radnici osiguranja napali hrvatske diplomate u istoj zgradi ima i teretanu u podrumu garaže, a susjedi su novinarima kazali da je osiguranje unajmio zato što su mu više puta ukradeni automobili.

MUP Srbije najavio je u petak da će, "uz konzultaciju sa tužiteljem, protiv navedenih aktera ovog nemilog događaja biti poduzete odgovarajuće mjere predviđene zakonom".

Blic/Hina

Pročitajte više