Narodnjački klub Pasha zatvoren dva dana nakon otvorenja

DRŽAVNI inspektorat Republike Hrvatske danas je zatvorio novootvoreni narodnjački klub Pasha u zagrebačkom naselju Trešnjevka.

Djelatnici Državnog inspektorata su, na zahtjev PU zagrebačke, proveli inspekcijski nadzor u klubu Pasha, prilikom čega je utvrđeno kako ovaj ugostiteljski objekt obavlja djelatnost bez odobrenja nadzornog ureda.

"U provedbi inspekcijskog nadzora na zahtjev PU zagrebačke u ugostiteljskom objektu Pasha u Zagrebu, gospodarski inspektori Državnog inspektorata utvrdili su kako ugostitelj obavlja djelatnost bez odobrenja nadležnog ureda, što je u suprotnosti sa člankom 14. Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, koji propisuje da za obavljanje ugostiteljske djelatnosti u ugostiteljskim objektima moraju biti ispunjeni minimalni uvjeti za vrstu glede uređenja i opreme ugostiteljskih objekata, usluga, kao i drugi uvjeti propisani citiranim Zakonom i propisima donesenim na temelju ovog Zakona", stoji u službenom priopćenju Državnog inspektorata.

Pasha će stoga, prema odredbi Inspektorata, ostati zatvorena najmanje 30 dana, odnosno sve dok se ne uklone pronađeni nedostaci.

P.V.

Pročitajte više