"Nasilni delnički policajac djecu je pred diskotekom skidao u donje rublje"

NAKON Manuele Štimac iz Delnica koja je prošlog mjeseca ispričala kako je 10. siječnja jedan od "lokalnih šerifa", policajac D. K., u zahodu jednog od lokalnih kafića napao i ozlijedio njenog 17-godišnjeg sina, javilo se još nekoliko mještana koji imaju primjedbi na spomenutog policijskog službenika.

> "Delnički policajac mi je gušio i šamarao sina u zahodu kafića"

U Policijskoj upravi primorsko-goranskoj navode kako sve prijave građana provjeravaju i kako provode detaljnu istragu svih prijavljenih slučaja, po čijem će završetku biti odlučeno hoće li se protiv policajca pokretati stegovni postupak i hoće li biti udaljen iz službe.

Delničani koji su se javili Jutarnjem listu naveli su nekoliko novih slučajeva maltretiranja njihove maloljetne djece, koji su se dogodili tijekom proteklih godina. Tvrde kako je D. K. skidao djecu u donje rublje ispred diskoteke tražeći drogu, zaustavljao ih na cesti i maltretirao tražeći da se legitimiraju, repetirao službeni pištolj te simulirao da će ih pregaziti automobilom. Delničani navode i kako je očito da nasilnog policajca, koji mještanima utjeruje strah u kosti, netko štiti, jer su sve prijave protiv njega, kako se čini, uzaludne.

Protiv nasilnog D. K. se trenutno vodi kazneni postupak zbog teškog ozljeđivanja jednog Delničanina, koji je pritom ostao bez sluha, a protiv njega su već provedena dva stegovna postupka - u studenom 2002. godine D. K. je zbog nesavjesnog ili nemarnog izvršavanja službenih obaveza kažnjen sa oduzimanjem 15 posto od tri mjesečne plaće, a u siječnju 2006. godine je zbog nedoličnog ponašanja koje nanosi štetu ugledu policije kažnjen oduzimanjem 10 posto od pet mjesečnih plaća. U tijeku je i treći disciplinski postupak u kojem ga se ponovno tereti za nedolično ponašanje.

I.M.
Foto: Arhiva

Pročitajte više