Nastavlja se štrajk u Đuri Đakoviću, najavljen prosvjed pred vladom

Foto: Ivica Galović/Pixsell

RADNICI Đure Đakovića i dalje su u štrajku. Nije im isplaćena zaostala plaća za rujan 2019. godine. Radnici su danas bili na sastanku sa županom Danijelom Marušićem koji im je rekao kako se radi na isplati plaća, ali kako ne znaju kada će to točno biti, javlja N1

Ako do isplate plaća ne dođe radnici najavljuju prosvjed u petak pred Banskim dvorima. Štrajk traje od prošlog četvrtka zbog neisplate plaće za rujan. Osim plaća, traže i ostavke članova Uprave jer smatraju da nisu sposobni voditi tvrtku.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat rekao je danas da Đuro Đaković grupa treba ozbiljno restrukturiranje i strateškog partnera.

"Svjesni smo da, kao i u drugim trgovačkim društvima koja su danas u problemima, dosadašnja filozofija poslovanja jednostavno nije moguća. Pomogli smo Đuri Đakoviću unatrag godinu dana davanjem kredita koji polako dolazi na naplatu. Pronalazimo modalitet isplate zaostale plaće, ali bez ozbiljnog restrukturiranja i bez ozbiljnog strateškog partnera, mislim da Đuro Đaković neće moći grabiti dalje onakvim tempom kakvim je grabio nekad kada je nastao i kada je  kao brend bio prepoznatljiv, ne samo u Europi već diljem svijeta", rekao je Horvat. 

Odgovarajući na pitanja novinara uoči konferencije "Hrvatska - mjesto za inovacije i pametne investicije", Horvat je rekao kako nema informaciju o mogućem ulasku američke kompanije BAE Systems u vlasničku strukturu Đuro Đaković grupe, o čemu piše današnji Jutarnji list. Ta novina kaže kako BAE razmatra otvaranje središta za održavanje oklopnih vozila Bradley u Slavonskom Brodu. 

Horvat je kazao da je zatražio analizu stanja tvrtke od njezina menadžmenta, koju očekuje u idućih desetak dana, nakon čega će se vidjeti koja su potraživanja i kakve su obveze Đure Đakovića.

Pročitajte više