Nastavljeno suđenje u slučaju Paulin Dvora

NA OSJEČKOM Županijskom sudu danas je nastavljeno suđenje Nikoli Ivankoviću i Enesu Viteškiću, optuženima za ratni zločin nad civilnim stanovništvom u Paulin Dvoru kod Osijeka, u prosincu 1991. godine.

Optužnica osječkog Županijskog državnog odvjetništva tereti ih da su kao pripadnici 130. pričuvne brigade Hrvatske vojske, 11. prosinca 1991., nalazeći se u tom trenutku izvan dužnosti, skupa s još neutvrđenim brojem za sada nepoznatih osoba, naoružani vatrenim oružjem i ručnim bombama u Paulin Dvoru usmrtili 19 civila srpske nacionalnosti.

Glavna rasprava nastavljena je predstavljenjem nalaza sudskog vještaka neuropshijatra dr. Nikole Mandića koji je u svom iskazu zaključio da su optuženici, u slučaju ako su počinili zločin za koji ih se tereti, u vrijeme počinjenja kaznenog djela bili u stanju smanjene ubrojivosti, dodavši da su Ivanković i Viteškić u međuvremenu liječeni od posljedica posttraumatskog stresnog poremećaja.

Nastavak suđenja zakazan je za 3. veljače iduće godine, kada se očekuje iskaz vještaka balističara te iskazi dvoje svjedoka s područja Srbije i Crne Gore.

(Hina) ivuč dd

Pročitajte više