Natascha Kampusch ljuta na majku zbog knjige o njenom životu

"MOJ ŽIVOT u paklu počeo je u 5.30 sati. No ja u tom trenutku to još nisam znala", prva je rečenica u knjizi "Godine očaja: Moj život bez Natasche", objavljenoj u utorak. Knjiga koju je napisala Nataschina majka Brigitta, govori o njenom životu tijekom osam godina Nataschina zatočeništva.

Iako majka, Brigitta Sirny-Kampusch tvrdi da nesuglasica oko knjige nije bilo, Natascha je provela 11 sati kod izdavača unoseći prepravke u originalni tekst, piše Reuters. "Ovo je moja priča, njena priča je nešto sasvim drugačije", izjavila je na konferenciji za novinare Sirny-Kampusch.

Natascha se na pressici pojavila sakrivena iza velikih sunčanih naočala i lica pokrivena velikom lepezom. Novinarima nije davala nikakve izjave.

U knjizi Brigitta iznosi brojne detalje o svom, ali i Nataschinom životu, što je očito zasmetalo Nataschu. Između ostalog, majka u knjizi objašnjava kako se razvela od supruga da bi na taj način pokušala zaboraviti za nju mučno osmogodišnje razdoblje. Sirny-Kampusch ranije je izjavila kako joj "očajnički treba novac, jer je dugo bez posla", tako da je knjiga očito pokušaj da i sama uzme dio kolača Nataschine popularnosti. 

Natascha, naime, živi u luksuznom stanu u elitnoj četvrti Beča, provodi se po klubovima, te izlazi sa sinom svoga odvjetnika.

"Natascha ljuta zbog knjige" - naslov je članka koji je u utorak objavio visokotiražni austrijski dnevnik "Oesterreich", s napomenom da je Natascha uvjerena kako je knjigu trebala napisati ona sama.

Majka je negirala bilo kakve svađe, te tvrdi da kako se dobro slaže sa kćeri. "Zajedno odlazimo na kupanje, obilazimo dućane, posjetile smo i Nataschinu baku te sestre", tvrdi Sirny-Kampusch.

Podsjetimo, Nataschu je oteo i zatočio Wolfgang Priklopil, 1998. godine, te je djevojčica provela osam godina u podrumu smještenom ispod garaže Priklopilove kuće. Prošle godine Natascha je uspjela pobjeći svom otmičaru, nakon čega je Priklopil izvršio samoubojstvo, bacivši se pod vlak, a  djevojka je postala međunarodna senzacija.

Ma.N.

Foto: AFP

Pročitajte više