"Neki od ugostitelja u Hrvatskoj turiste bezobrazno pljačkaju"

SALATA - 40 kuna, "piće" - 70 + 350 kuna, punjene lignje - 135 kuna, ajvar - 10 kuna; samo je dio rukom ispisanog računa, bez pečata i potpisa, kojeg su u rapskom restoranu "Paradiso" dobili turisti iz Beča. Ceh za večeru za pet osoba je iznosio 1.415 kuna, a Austrijanci su račun pokazali skiperu broda na kojem provode godišnji. On ga je pak dostavio novinarima, kako bi ukazao na to da se u Hrvatskoj turiste "bezobrazno pljačka".

"Radi se o grupi iz Beča koja već 20 godina dolazi u Hrvatsku. Kada smo pristali u Rab oni su otišli na ručak, a nakon što smo već napustili otok, obratili su mi se i pokazali rukom ispisan račun. Pogledao sam i posebno me iznerviralo što im je salata naplaćena 40 kuna, a recimo ajvar čak 10. Sve to napisano je rukom na blokiću, bez potpisa i pečata", ispričao je Slobodnoj Dalmaciji ogorčeni skiper, dodavši kako "ugostitelji koji `deru` turiste rade lošu promociju hrvatskog turizma".

Vlasnik Paradisa Zlatko Makek je tek kratko naveo kako su cijene s računa navedene u cjeniku restorana i kako gosti koji nakon obilne večere i pokoje kapljice ne žele platiti visoki ceh nisu rijetkost.

Pročitajte više