Nema više Tarzana, jednog od najpoznatijih splitskih oriđinala

Screenshot: YouTube

PARTIJA je Tarzan. Jedan od najpoznatijih splitskih oriđinala, nadaleko poznat po svom tarzanskom urliku, nađen je sinoć mrtav u moru na Bačvicama.

Malo je trebalo da cili Split dozna za tužnu vijest. Mnogi nisu vjerovali, ne bi bilo prvi put da se takva informacija pronijela, a da Tarzan proviri iza prvog kantuna. 

Tuga se spustila na grad podno Marjana. Nema onoga tko nije doživio bliski susret sa Tarzanom. Neki su ga izbjegavali, većini je bio simpatičan.

"Imaš kunu?" pitao bi Tarzan. Trebalo mu je za sok od naranče i njegovo punomasno 3,8 "mliko". Ako bi ga ignorirali Tarzan se ne bi ljutio. Možda malo u početku, ali onda bi brigu bacio na veselje. A tko bi ga nagradio, bio je i sam nagrađen. Tarzanskim krikom i pričom o svemircima koji su ga oteli i dali mu recept za najbolji sok.

Tarzan je obožavao mačke, a naročito mu je srcu prirasla mačja kolonija na Cankarjevoj poljani kod kazališta kraj koje bi prošao svaki dan na svojoj ruti prema gradu. Dlakavci i Tarzan imali su neki svoj jezik, posebnu komunikaciju nedokučivu običnom svijetu. 

Split bez Tarzana će preživjeti nekako, ali definitivno neće biti isti. Splitski oriđinali, poput Tarzana i Pajde, vječno će ostati u srcima onih koji Split vole i poštuju njegove različitosti.

Pročitajte više