Neovisni za Hrvatsku više nemaju klub u Zagrebu, Hasanbegović osnovao svoj

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

STRANKA Neovisni za Hrvatsku, punim imenom Bruna Esih – Zlatko Hasanbegović: Neovisni za Hrvatsku, više nema klub u zagrebačkoj Gradskoj skupštini. Tomislav Jonjić, Ana Lederer i Zlatko Hasanbegović osnovali su svoj klub neovisnih zastupnika, a Bruni Esih i Krešimiru Kartelu nedostaje treći zastupnik da bi se udružili u klub. 

Još uvijek se vode kao članovi stranke

Svima njima i dalje na skupštinskim stranicama stoji da su članovi stranke Bruna Esih – Zlatko Hasanbegović: Neovisni za Hrvatsku, no Zlatko Hasanbegović više nije član kluba stranke koja nosi njegovo osobno ime. Posljedica je to raskola od prije nešto više od mjesec dana kada su se uoči izbornog sabora ove stranke posvađali i organizirali dva odvojena sabora, jedan u Zadru, drugi u Zagrebu. 

Nadaju se Karamarkovom povratku

Na stranicama stranke Zlatko Hasanbegović je još uvijek naveden kao politički tajnik i glasnogovornik, a Jonjić i Lederer kao članovi predsjedništva. No, čini se da je ekipa oko Hasanbegovića digla ruke od te stranke i da namjeravaju neovisno životariti na političkoj sceni i nadati se povratku Tomislava Karamarka u HDZ pa da ponovno Hasanbegović bude najpopularniji član te stranke.

Pročitajte više