Netko truje pse po Zagrebu? Na ulicama nađen bijeli prah, oglasio se i Grad

Foto: Čitateljica Indexa, Video: Luka Stanzl/PIXSELL

ČITATELJICA iz Zagreba javila nam je da netko truje pse na zapadu grada. Rekla je da je jučer u Prečkom pronađena velika količina bijelog praha i da su tri psa s područja Prečkog i Jaruna uginula.

Prah je jučer očišćen, no jutros se opet pojavio

"Jučer je na području Prečkog na više od 20 mjesta pronađena velika količina bijelog praha. Iako su neki mislili da je riječ o vapnu ili sličnom, zbog kristalića u strukturi vrlo je vjerojatno da je riječ o otrovu. Policija je još jučer pozvana te su uzeli uzorak i očistili prah, no jutros se pojavio na novim lokacijama. Vjerujem da je policiji potvrđeno da je riječ o otrovu jer su jučer cijeli dan provjeravali određene ljude i vršili ispitivanja. Pojavile su se informacije da je i Veterinarski fakultet potvrdio da je u pitanju otrov te da su tri psa s područja Prečkog i Jaruna uginula", kazala nam je čitateljica.

Grad Zagreb: Pozivamo na pojačani nadzor kretanja ljubimaca

Oglasili su se iz gradskog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. Dobili su više prijava građana. Uzorci bijelog praha poslani su na analizu.

"Nadležne službe postupaju po prijavama građana koje je tijekom noći i današnjeg dana zaprimila Policijska uprava zagrebačka i Županijski centar 112. Riječ je o 'nepoznatoj bijeloj tvari' koja se pojavila na nekoliko lokacija u zapadnom dijelu Zagreba, a zbog koje su građani izrazili bojazan za svoje kućne ljubimce. Uzorci su izuzeti i poslani na analizu. Kako bi se osigurala kvaliteta života građana Grada Zagreba i učinkovito funkcioniranje svih sudionika hitnih službi pozivamo građane da ostatke hrane i sitan kućanski otpad, uključujući i građevinski materijal odlažu na za to predviđena mjesta. Ovime se želi spriječiti neopravdano širenje panike među vlasnicima kućnih ljubimaca, a vlasnike pozivamo na pojačani nadzor kretanja ljubimaca na javnim površinama", izvijestili su iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Pročitajte više